K100

A doua generatie de imprimante DOD de la Domino este caraterizata in principal de performanta ridicata si designul inovativ.

Imprimanta digitala K100 reprezinta o solutie complementara a ofertei existente pentru imprimarea off-set si flexo, permitand imprimarea personalizarilor, cum ar fi: numere, grafice, imagini, coduri de bare si adrese la o calitate extrem de ridicata.
Tot ca aplicatii obisnuite putem enumera: imprimari in-line pe carduri de plastic si pentru direct mailling, direct pe plicurile de destinatie, imprimari etichete (atat partea fixa, cat si cea variabila, acolo unde este dorita o calitate deosebita).
Pot fi compuse printuri de latimi diferite cu pana la 4 capete de imprimare.Tipurile de cerneala cu care poate functiona echipamentul asigura efecte grafice deosebite, cum ar fi uscarea cernelei in relief (ajutat de un uscator cu IR sau UV).

Prin ajustarea si mutarea directiei capului de printare, se obtine o imprimare la o inaltime si rezolutie diferita, in directia de deplasare a materialului pe care se imprima. Viteza de scriere determina rezolutia orizontala maxima.
Rezolutia printarii este cuprinsa in plaja 90 – 450 dpi.

In scopul de a maximiza durata de repunere in functiune in caz de opriri neprogramate, capetele de imprimare sunt prevazute cu un sistem de siguranta pentru repornirea rapida. Domino ofera un sistem unic de schimbare a capului de imprimare, in scopul de a reduce semnificativ timpul de reparatie.
Imprimanta poate fi pornita in doar cateva minute, iar schimbarea mesajului/jobului pana intr-un minut. Mutarea capului de imprimare se poate face foarte usor datorita suportilor de prindere magnetici. In caz de multiple solutii de imprimare, Editorul GT simplifica configurarea capacitatii de imprimare, permitand configurarea fiecarei imprimari rapid si cu acuratete.

Cerneala
In functie de materialul pe care se face imprimarea, fiecare sistem este configurat cu:

  • Cerneala tratabila UV, care poate fi imprimata pe materiale poroase si non-poroase, precum plastic, foita de metal si carton
  • Cerneala cu solvent VOC pentru imprimare pe materiale poroase si semiporoase- disponibil la cerere
  • Cerneluri pe baza de ulei pentru materiale poroase- disponibil la cerere

In afara culorilor tratate UV, (pe langa culorile de baza: cyan, galben, magenta si negru), se pot forma si alte culori, cu ajutorul unui dispozitiv de preparare dupa o anumita reteta.

Centrul motor al solutiilor de imprimare puse la dispozitie de Domino este reprezentat de Editorul GT, controlabil si de la distanta.

Sistemul de control este format dintr-un PC, ce faciliteaza manipularea datelor si care poate controla mai multe tipuri de imprimante Domino: BitJet, seria A, Seria K etc. Prin intermediul Editorului GT, pot fi de asemenea controlate mai multe echipamente ale sistemului de printare:

  • Camere video
  • Cititoare coduri de bara
  • Senzori
  • Shaft encodere
  • Benzi transportoare
  • Stackere etc

Fiecare statie a imprimantei K100 (pot fi disponibile pana la 4 unitati pe fiecare sistem) controleaza pana la 4 capete de imprimare (dintr-un maxim de 16 disponibile). Statia poate fi pozitionata fie la baza controllerului, fie ca unitate separata, sau integrata in linia de productie.